Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio P.R.

03. 12. 2017. 22:30   >>  22:39

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE

Drljević nagrađen u Turskoj

Crnogorskom karikaturisti Darku Drljeviću uručena je nagrada za zasluge na najvećem svjetskom festivalu karikatura - 34. Međunarodno takmičenje karikatura "Aydın Doğan" u organizaciji Fondacije Aydın Doğan (ADF) u Turskoj.

Darko Drljević, rođen 1962. godine u Kolašinu. Slobodni je umjetnik od 1997 g. Predsjednik je Udruženja karikaturista Crne Gore i ogranka evropskog Udruženja karikaturista (FECO Montenegro).

Do sada je osvojio oko 200 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Uvršten je u svjetsku antologiju ,,Poznati svjetski karikaturisti”. Osnivač je i glavni urednik humorističkog magazina ,,Tuš” i organizator prvog međunarodnog festivala karikature -Kolašin 2007. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, grafikom, ilustrovanjem udžbenika, kao i animiranim filmom. Objavio je knjigu karikatura i kratkih priča 2010 godine. 

Ilustrovao je mnoge knjige i školske udzbenike. Objavljivao je karikature u raznim časopisima i dnevnim novinama kao i na TV emisijama. Bavi se i amaterskim pozorištem.

Taokđe, Drljević je karikaturista Portala RTCG, a karikature koje smo objavili možete naći na ovom LINKU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније