Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

21. 12. 2017. 10:43 >> 10:27

U MODERNOJ GALERIJI

Večeras izložba Adina i Mie Hebib

U okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2017” biće otvorena izložba slika i unikatnog nakita Adina i Mie Hebib.

Izložba će biti otvorena večeras, u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice (ul. Marka Miljanova br. 4) u 20 sati.

Adin Hebib akademski je slikar rođen 1955. godine u Mostaru. U Parizu je u klasi profesora Borisa Cikalovskog od 1983. do 1985. godine specijalizirao ekspresionizam. Njegov bogati opus slika i grafičkih djela obuhvata scenografiju, plakate, ilustracije knjiga i monografije.

Dobitnik je mnoštva evropskih nagrada za grafički dizajn kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a njegova djela nalaze se širom svijeta.

Mia Hebib, diplomirana dizajnerica nakita, u Njujorku sarađuje s modnim kućama Liz Claiborne, Henri Bendel, Tory Burch te BCB Generation. Predstavila se na mnogim izložbama u Europi, Americi i Aziji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније