Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

11. 07. 2013. 11:20 >> 11:32

OD 16. JULA

Nakon "Ruske zime" stiže "Čitanje s lista"

Nakon objavljivanja svjetski poznatog romana "Ruska zima", koji se nalazi na svim top listama najčitanijih knjiga, "Nova knjiga" iz Podgorice objavljuje novi roman autorke Dafni Kalotaj.

 

 

Jednog toplog proljećnjeg dana, nakon duge bostonske zime, Hejzel i Remi se prvi put srijeću nakon dugo godina. Na prvi pogled, njihov susret se čini beznačajnim, ali u protekle dvije decenije njihovi životni putevi su se ukrštali, a potom razdvajali sve dok se nijesu konačno prepleli. Remi, talentovana violinistkinja, je udata za kompozitora Nikolasa Elka – bivšu ljubav Hejzelinog života. Prošlo je dvadeset godina otkad su se njihovi zajednički životi iz osnova promijenili. Kako se razvija priča o njima, od Evrope do Amerike, od života u konzervatorijumu do Bostonskog simfonijskog orkestra, Čitanje s lista ispituje kako put, kojim se ide u pohod na stvaranje nečeg stvarnog i istinskog – bilo da se radi o umjetničkom djelu ili nečijem životu – može da bude pun iznenađujućih obrta i može da dovede do značajnih ličnih otkrića, uključujući i tajne koje čuvamo i od nas samih.Intimna priča, koja nosi naziv "Čitanje s lista" ,čitaocima će otkriti kako želja za stvaranjem nečeg iskrenog i stvarnog, bilo da se radi o nekom umjetničkom djelu ili sopstvenom životu, može dovesti do ličnog otkrovenja, ali i do spoznaje  i onih najdubljih tajni koje krijemo čak i od nas samih.

Liričan i evokativan, ovaj roman se bavi pitanjima: koji je smisao porodičnog života, koji je smisao umjetnosti i ljepote u svakodnevnom životu i koliki značaj ima intuicija kako u kreativnom stvaranju tako i u individualnom razvoju.

Roman koji je dugo očekivan, prvi put je objavljen na našim prostorima, naći će se u prodaji od 16.jula.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније