Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 01. 2018. 12:19   >>  11:44 1

BOGDANOVIĆ-HODŽIĆ

Podrška ministarstva sanaciji spomenika NOB-a

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore akademik Zuvdija Hodžić danas su na Cetinju razgovarali o mogućnostima finansiranja sanacije spomen-obilježja posvećenih narodno-oslobodilačkoj borbi.

"Razgovarano je o podizanju spomenika posvećenog crnogorskim Komitima u Nikšiću, za koji je Ministarstvo kulture dalo neophodne saglasnosti, a Opština Nikšić otpočela sa aktivnostima na izradi spomen-obilježja. Kako je istakao ministar Bogdanović, Ministarstvo kulture će pružiti svu neophodnu podršku kako bi se navedena aktivnost što prije realizovala", navodi se u saopštenju.

Hodžić je, dodaje se, zatražio podršku Ministarstva kulture kako bi Spomenik Partizanu borcu na Gorici bio adekvatno saniran.

"Ministarstvo je u prethodnom periodu finansijski podržalo izradu I faze konzervatorskog projekta i ima u planu nastavak aktivnosti i u ovoj godini. Kako je za njegovu sanaciju neophodno obezbijediti značajna finansijska sredstva dogovoreno je da ministarstvo i SUBNOR razmotre kandidovanje projekta za kapitalni budžet u narednoj godini", kazali su iz ministarstva.

Hodžić i Bogdanović razgovarali su i o mogćnostima sanacije objekta u kojem je održano zasijedanje CASNO-a u Kolašinu.

"Bogdanović je istakao da je najprije neophodno odrediti namjenu objekta, nakon čega bismo bili u mogućnosti da planiramo dalje aktivnosti".

Sagovornici su, zaključuju iz ministarstva, izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ministarstva i SUBNOR-a i naglasili da će ministarstvo biti na raspolaganju za sve buduće inicijative i predloge.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније