Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2018. 21:13 >> 20:45

LOŠI KAPACITETI

Naći lokaciju za Prirodnjački muzej

Lokaciju za izgradnju novog objekta Prirodnjačkog muzeja Crne Gore treba što prije definisati, saopšteno je prilikom posjete ministra kulture Aleksandra Bogdanovića toj instituciji.

Tokom posjete, kako je saopšteno iz Ministarstva kultire, kao posebno važno pitanje istaknuti su loši smještajni kapaciteti Prirodnjačkog muzeja, koji nema adekvatne uslove za izlaganje svog bogatog fonda.

"S obzirom na to da su nedavno pokrenute aktivnosti na pronalaženju adekvatne lokacije za izgradnju novog objekta Prirodnjačkog muzeja Crne Gore dogovoreno je da se u komunikaciji sa Glavnim gradom i drugim nadležnim institucijama što prije definiše lokacija, nakon čega bi se moglo pristupiti planiranju daljih aktivnosti i obezbjeđivanju neophodnih sredstava za izradu projektne dokumentacije", navodi se u saopštenju.

Direktorica Muzeja Lidija Polović je upoznala Bogdanovića sa aktuelnim dešavanjima u ovoj instituciji i aktivnostima koje su u prethodnoj godini sprovedene.

Kako je naglašeno, prepoznata je potreba inoviranja Statuta Prirodnjačkog muzeja i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, koji su izrađeni tokom 2017.godine.

"Bogdanović je pohvalio rad Muzeja i istakao da je vidljiv napredak u organizacionom smislu", kazali su iz Ministarstva.

Takođe, na sastanku je razgovarano i o statusu Botaničkog vrta u Kolašinu, vlasništvo porodice Vincek, koja je izrazila interesovanje da ovo prirodno dobro pokloni Prirodnjačkom muzeju.

"Kako je u pitanju prirodno dobro i aktivnosti na njegovom preuzimanju koordinira Ministastvo održivog razvoja i turizma ministar Bogdanović i direktorica Polović su istakli da će Ministastvo i Muzej pružiti svu neophodnu stručnu pomoć", piše u saopštenju.

kako se dodaje, Bogdanović je istakao da je Prirodnjački muzej, uprkos lošim izlagačkim uslovima organizovao značajne i veoma propraćene izložbe i naveo kako prostorni kapaciteti Ministarstva kulture i ostalih institucija kulture stoje na raspolaganje Muzeju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније