Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: P.R.

18. 01. 2018. 18:41 >> 18:15

KRAJEM GODINE

Cetinje: Gradiće zgradu za zaposlene u kulturi

Uskoro će početi s izradom idejnog rješenja i projektne dokumentacije zgrade koja će biti namijenjena zaposlenima u kulturi i koja će se graditi na Cetinju, poručeno je na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i predsjednika Sindikata kulture Željka Kalezića. Početak izgradnje očekuje se u drugoj polovini 2018.

Dogovoreno je da Ministarstvo kulture i Sindikat kulture potpišu posebni sporazum kojim će se predvidjeti da dio stanova bude namijenjen za zaposlene u ustanovama kulture, a dio za zaposlene u Ministarstvu kulture.

Bogdanović i Kalezić su, kako navode, istakli posebno zadovoljstvo što je nakon dugo vremena 2016.godine izrađen važan dokument kakav je Granski kolektivni ugovor za oblast kulture.

Za zaposlene u sektoru kulture u Crnoj Gori je, kako ističu, značajno što je iz njega proistekao i Sporazum o utvrđivanju iznosa za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi, koji Vlada usvojila u avgustu 2017.

"Ustanove su, na osnovu ovog dokumenta za 2018.godinu planirale sredstva u ukupnom iznosu od 200.000 eura, koje će tokom I kvartala biti uplaćene Fondu za solidarnu stambenu izgradnju Sindikata kulture Crne Gore", istakao je Bogdanović.

Razgovarano je i o potrebi da se obezbijedi potpuno poštovanje obaveze ustanova kulture da uplaćuju sredstva u Fond za odmor i rekreaciju Sindikata kulture, što je definisano odredbama Granskog kolektivnog ugovora.

Kalezić je upoznao Bogdanovića da ovu odredbu za sada poštuje samo dio ustanova i istakao da je neophodna podrška Ministarstva kulture kako bi se i ostale ustanove obavezale da izdvajaju sredstva za ove namjene.

"Sagovornici su se saglasili da je neophodna stalna komunikacija između predstavnika Ministarstva i Sindikata, kako bi se obezbijedila potpuna implementacija odredbi Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture i sporazuma koji iz njega proističu", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније