Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 07. 2013. 14:06 >> 14:06

KULTURNA MANIFESTACIJA

Počinje Barski ljetopis

Festival Barski ljetopis biće otvoren sjutra, a za 40 dana trajanja manifestacije biće prikazano 55 programa u pozorišnom, muzičkom, književnom, likovnom i filmskom segmentu, uz učešće eminentnih umjetnika, stvaralaca i izvođača iz Crne Gore i regiona.

 

 

Kako je saopšteno iz Kulturnog centra Bar, u skladu sa 26. godina dugom tradicijom, program svečanog otvaranja biće u znaku mulimedijalnih kulturnih sadržaja kojima se predstavlja bogato nasljeđe tog kraja i Crne Gore.

“Pored izložbe mozaika magistra Petra Vujoševića i izložbe Barski medaljoni, nastupiće i kvintet Vjere Nikolić. Posjetioci će, uz zanimljive programe, uživati i u jedinstvenom ambijentu Starobarske tvrđave i novootvorenom Lapidarijumu, koji datira iz 1705”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će na Barskom ljetopisu biti obilježen značajan crnogorski jubilej “200 godina Njegoševog rođenja”, a najavljeno je i premijerno izvođenje ovogodišnje festivalske pozorišne produkcije, koju prema tekstu Obrada Nenezića, režira Draško Đurović.

Barski ljetopis svečano će biti otvoren sjutra u 21 sat, a trajaće do 23. Avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније