Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 07. 2013. 14:28 >> 14:28

DOBILA POHVALU OD KOLEGA

Dž.K.Rouling napisala roman pod pesudonimom

Džoan K. Rouling postala je slavna po tome što je okupirala maštu miliona djece svojim knjigama o Hariju Poteru. Međutim, ona je uspjela da napiše još jedan hit, za odrasle – ovoga put pod pseudoimom.

Autorka je napisala krimi roman „The Cuckoo's Calling” (Zov kukavice) pod alijasom Robert Galbrejt. On je čak dobio pohvalu od ostalih kolega da je veoma talentovan i da treba motriti na njega.

U "biografiji" Roberta Galbrejta piše da je on radio kao bivši istražitelj kraljevske vojne policije ali je 2003. napustio posao.

Prethodni roman za odrasle koji je Roulingova napisala pod svojim imenom, „Upražnjeno mesto” (The Casual Vacancy), nije naišao na pozitivne kritike. Zato je odlučila da promijeni identitet.

„Nadala sam se da će ovo ostati tajna malo duže jer sam se u tijelu Roberta Galbrejta osjećala tako slobodno. Divan je osejćaj kada pišete bez ikakvih očekivanja i pritisaka, već iz čistog zadovoljstva“, kazala je Roulingova za „Sunday Times”.

Autorka je dobila pohvale za svoj debi u svijetu kriminalističkih romana; pisac Mark Bilingam je rekao da je glavni junak Kormoran Strajk jedan od najoriginalnijih i najubjedljivijih detektiva u posljednji nekoliko godina.

Priča prati ratnog veterana Strajka koji istražuje smrt manekenke koja je „pala” sa balkona u Mejferu.

Robert Galbrejt napisao je i drugu knjigu koja će biti objavljena ove godine.

(BLIC)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније