Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2018. 22:59   >>  22:57

VIŠEMILIONSKA DJELA

Pikaso i Mone na aukciji Rokefelerove zbirke

Djela iz umjetničke zbirke milijardera Dejvida Rokefelera, među kojima su radovi Kloda Monea, Anrija Matisa i Pabla Pikasa, biće ponuđena na aukciji na proljeće.

Očekuje se da će stotine radova iz zbirke Rokefelera i njegove supruge Pegi na Kristijevoj aukciji donijeti više od 500 miliona dolara koji će biti dati u dobrotvorne svrhe, prenijela je agencija Asošiejtid pres.

Dejvid Rokefeler, unuk naftnog tajkuna i osnivača Standard oila Džona Rokefelera, preminuo je u martu prošle godine u 102. godini.

Predstavnik Kristija Džonatan Rendel rekao je danas da "nema kraja superlativima" za zbirku.

U kolekciji je jedan od Moneovih radova iz serije "Lokvanji" koji bi mogao biti prodat za 50 do 70 miliona dolara, kao i Pikasova "Djevojčica s korpom cvijeća" koja je procijenjena na 90 do 120 miliona dolara.

Djela iz zbirke će biti prikazana u Londonu od sjutra do 8. marta, a aukcija će biti u Njujorku od 7. do 11. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније