Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 02. 2018. 12:19   >>  12:15 2

PONEDJELJAK U BUDVI

Promocija romana Vide Ognjenović

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve u ponedjeljak, 26. februara biće promovisan roman "Maksimum" Vide Ognjenović. Promocija će biti održana u prostorijama Narodne biblioteke Budve sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti Gojko Božović, književni kritičar, osnivač i glavni urednik “Arhipelaga”, autorka Vida Ognjenović, a veče će voditi Stanka Stanojević.

U najavi za roman “Maksimum” se kaže da je to knjiga o mehanizmima hajke i javnog progona.

Glavni junak je Maksimilijan Vajner Maksimum, istoričar umjetnosti i umjetnik naive koji "iznenada biva optužen da je falsifikator i da je na tržištu slika naivne umjetnosti podmetnuo svoje slike pod imenom misteriozne umjetnice koja u isto vrijeme volšebno nestaje.
Maksimuma napuštaju i napadaju neke kolege i prijatelji, mediji od njega prave slučaj dovodeći u pitanje njegov ugled, autoritet i stručno znanje.
Izložen napadima i podmetanjima, bez mogućnosti da istinu predstavi javnosti u kojoj obmane i laži imaju jednako pravo građanstva, Maksimum započinje priču u koju staje društvena, umetnička i javna istorija poslednjih pola veka ove zemlje", navodi se u opisu romana Vide Ognjenović koji je objavljen u oktobru 2017. godine.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније