Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 07. 2013. 09:35 >> 09:44

ILUSTRACIJE

Fikcija kao život

Žulijen Paku illustrator je s trenutnom adresom u francuskom gradiću Le Mans. Umjetnosti ga je prvo privukla fikcija, koju je uvijek više volio od stvarnog svijeta. Nakon toga došao je film, koji je bio okidač za njegovo bavljenje umjetnošću.

 

Njegove ilustracije su inspirisane retro vizuelnom estetikom, posebno iz perioda s početka 20.vijeka pa sve do 70-ih godina, i likovima i situacijama iz prošlosti. A efekt koji postiže su bezvremene i bez prostorne slike gdje se ne može identifikovati kada i gdje se prizor događa.

"Kada sam upoznao moći fotošopa znao sam da je to moj alat za stvaranje nadrealnih slika", kaže Paku. Svijet kroz oči ovog umjetnika izgleda kao da je neko upalio neonsko svjetlo i to na livadi, gdje je postavio kućni prizor iz dnevnog boravka. To su prizori u kojima se miješaju elementi prošlosti koji pri tom izgledaju pomalo futuristički.

Radovi su mu objavljivani u svjetskim časopisima kao što su Njujork tajms, Temps, Mond, Obzerver, Vašington post, Bentli magazin, Arhitekčral Digest i mnogi drugi, gdje na savršeno ironičan način slikom prate društvena i politička zbivanja. Sam Žulijen kaže kako politika nema veze s njegovom umjetnošću. U svojoj biografiji ističe kako je od astrofizičara postao igrač "snookera", hipnotizer i učitelj esperanta, a njegova sljedeća stepenica je putovanje kroz vrijeme. (buro247.hr)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније