Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 03. 2018. 10:27 >> 10:26

"HOR BEČKIH DEČAKA"

Gorka komedija o našoj stvarnosti

Komedija “Hor bečkih dečaka”, po tekstu Miroljuba Nedovića, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura biće izvedena u Nikšićkom pozorištu večeras u 20 sati. U predstavi igraju Predrag Ejdus, Boda Ninković i Irfan Mensur. Organizator događaja je JU Nikšićko pozorište, u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

To je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svijetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova….

"Komad je napisao glumac, niški kolega, a ja sam odmah shvatio da se od teksta može napraviti intrigantno pozorište. Na prvi pogled, to je tužna priča o tri gastarbajtera u Beču, ali na drugi, riječ je o komediji i našem mentalitetu, od koga ne možemo i ne treba da bježimo.Važno je samo uzeti iz njega ono najbolje" kaže Irfan Mensur.

"Smijeh, šarm i nagon za preživljavanjem, održavaju naše junake koji su u poznim godinama postali gastarbajteri. Ipak, jedan od njih će se posle godinu dana vratiti kući, iako zna da ga tamo čeka – ništa. Ali on bez tog „ništa” ne može…"

Na 46. “Danima komedije” u Jagodini Irfan Mensur je dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, a Predrag Ejdus “Zlatnog ćurana” za životno djelo. U zvaničnoj selekciji Festivala “Nušićevi dani” glumac Irfan Mensur je proglašen za najboljeg glumca Festivala. Na “Festivalu pobednika festivala” u Rakovici, Predrag Ejdus je proglašen najboljim glumcem Festivala. Predstava je selektovana i za “Trema fest 2018” u Rumi i Festival “Dani komedije 2018” u Bijeljini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније