Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

10. 03. 2018. 11:36 >> 11:38

U NEDJELJU

"Orkanski visovi" u Zetskom domu

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom sjutra od 20 sati biće izvedena predstava "Orkanski visovi".

Riječ je o koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Barskog ljetopisa.

To je prva dramatizacija klasika svjetske književnosti „Orkanskih visova“ na Balkanu u režiji Dore Ruždjak Podolski, za koju je po motivima istoimenog romana Emili Bronte dramatizaciju napisala Stela Mišković.

Uloge u predstavi tumače: Miloš Pejović (Hitklif), Ana Vučković (Keti), Dejan Ivanić (Hindli), Katarina Krek (Neli), Emir Ćatović (Edgar), Jelena Simić (Izabela), Branka Stanić (Frensis), Simo Trebješanin (Ernšo) i Ognjen Raičević (Herton). Scenografiju za predstavu uradila je Jelena Tomašević, dok se kao kostimografkinja predstave potpisuje Lina Leković. Slobodanka Dabović komponovala je muziku, a dizajn svijetla uradio Elvis Butković.

Rediteljka Dora Ruždjak Podolski kazala je da ovaj roman, od koga je krenuo rad na predstavi, sasvim otvoreno govori o ljudskim manama, da ne skriva čovjeka i njegove svijetle i mračne strane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније