Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 03. 2018. 12:15 >> 12:24

OD SJUTRA

"Eurovideo" prvi put u CG

Crna Gora će prvi put biti domaćin međunarodnog festivala kratkog filma "Eurovideo" i to u KIC-u "Budo Tomovič" od 15. do 17. marta u organizaciji Centra za multimedijalnu produkciju (CEZAM).

Filmovi će biti prikazivani u Multimedijalnoj sali KIC-a sa početkom u 20 sati.

"'Eurovideo' je belgijski filmski festival takmičarskog karaktera na kojem će biti prikazani filmovi kratke forme, do 10 minuta, različitih tema i žanrova u nekoliko evropskih država", saopštili su iz KIC-a.

Pored zemalja osnivača (Belgije, Francuske, Holandije, Luksamburga i Italije), projekcije filmova će se održati u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

"Od nekoliko prijavljenih crnogorskih filmova, u zvaničnu selekciju ušao je film 'Lumpen' mladog reditelja Nikole Vučinića, koji će biti prikazan na ovogodišnjem festivalu", kazali su.

Iz KIC-a napominju da Eurovideo dodjeljuje tri nagrade: Grand Prix (2.500e), Nagradu za tehničke i estetske inovacije (1.250e) i Nagrada publike (1.750e).

"Glasanje će biti organizovano po principu evrovizijskog i svaka država će ravnopravno glasati. Takođe će glasati i publika koja bude prisustvovala projekcijama", zaključuje su najavi te institucije kulture.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније