Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 03. 2018. 23:20 >> 23:17

REVIZIJA NARODNOG MUZEJA

Od komisije se očekuju značajni rezultati

Od Državne komisije za praćenje revizije u Narodnom muzeju Crne Gore očekuju se značajni rezultati, poručio je ministar kulture, Aleksandar Bogdanović.

On se danas sastao sa članovima Državne komisije za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Narodnog muzeja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, predsjednik Komisije Aleksandar Čilikov upoznao je Bogdanovića sa temama o kojima je razgovarano i zaključcima sa prve sjednice tog tijela održane 9. marta na Cetinju.

Čilikov je kazao da je utvrđena metodologija na osnovu koje će Komisija vršiti monitoring nad revizionim postupkom u Narodnom muzeju, i da su dogovoreni naredni koraci u postupku.

„Bogdanović je istakao da se od Državne komisije očekuje značajna uloga u ovom procesu i da je uvjeren da će rezultati do kojih ćemo doći konačno prikazati stvarno stanje u muzejskim postavkama Narodnog muzeja“, kaže se u saopštenju.

Kako je naveo Bogdanović, strateški cilj Vlade je da se u što skorijem roku to pitanje riješi.

On je istakao da Ministarstvo kulture stoji u potpunosti na raspolaganju, kako kadrovski tako i tehnički za potrebe rada Komsije.

„Ponovljena je obaveza polugodošnjeg izvještavanja Vlade o rezultatima rada Komisije, ali i istaknuto da je od izuzetne važnosti i redovno informisanje javnosti, koje će biti omogućeno organizovanjem pres konferencija na kojima će članovi Komisije govoriti o toku postupka“, kaže se u saopštenju.

Državnu komisiju formirala je Vlada sa zadatkom da nadzire reviziju muzejskog materijala i muzejske dokumentacije organizacionih jedinica Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore, i utvrdi stanje, broj i vrijednosti muzejskog materijala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније