Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 03. 2018. 11:32 >> 11:29
1

U BUENOS AIRESU

Otvorena škola crnogorskog jezika

U Univerzitetskom centru za jezike Buenos Airesa (Centro universario de idiomas) 10. marta počela je da radi Škola crnogorskoga jezika.

Školu pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore organizuje Amasada Crne Gore u Buenos Airesu – Argentini i Ministarstvo kulture Crne Gore, u saradnji sa Fakultetom za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja i Crnogorskom zajednicom Buenos Aires Capital – Argentina.

Školu su svečano otvorili Akademska direktorica Univerzitetskog centra za jezike Buenos Ajresa, gospođa María Teresa Cañás de Davis i ambasador Crne Gore za države Argentinu, Brazil, Čile i Urugvaj, Gordan Stojović.
U okviru Škole crnogorskoga jezika realizovaće se više kurseva crnogorskoga jezika na različitim lokacijama. Kursevi će trajati 4 mjeseca, nakon čega će polaznici dobiti sertifikate od Fakulteta za crnogorski jezik i književnost UCG. Školu vodi profesor crnogorskog jezika i književnosti, mr Milan Marković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније