Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

23. 03. 2018. 18:25 >> 18:23

POTPISAN SPORAZUM

Valorizovati kulturne potencijale Danilovgrada

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović potpisali su danas Sporazum o saradnji, kojim, kako je saopšteno, potvrđuju zajednički interes da još intenzivnije rade na valorizaciji i afirmaciji kulturnih potencijala koje baštini Opština Danilovgrad.

"U skladu sa procesom unaprjeđenja saradnje Ministarstva kulture i lokalnih samouprava Sporazum definiše aktivnosti koje će Ministarstvo i Opština Danilovgrad realizovati u narednom četvorogodišnjem periodu,“ istakao je Bogdanović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva kulure, dodao i da „pored konkretnih inicijativa i planova kojima bi se ojačale ustanove kulture i poboljšao kvalitet umjetničkih programa, ovim dokumentom planiramo sprovođenje mjera reorganizacije institucija kulture, u skladu sa zakonima o muzejskoj i bibliotečkoj djelatnosti“.

"Posebno treba istaći da se u okviru tog procesa težište stavlja na poboljšanju infrastrukture i tehničko-tehnološke opremljenosti muzejskog i bibliotečkog prostora, kao i objekata namijenjenih realizaciji kulturno-umjetničkih programa", rekao je ministar.

Đuranović je naveo da su stvoreni preduslovi za unapređenje saradnje Ministarstva i Opštine Danilovgrad, što se potvrđuje i ovim Sporazumom.

"Drago mi je što je, između ostalog, prepoznata važnost Umjetničke kolonije Danilovgrad, čiji je značaj odavno nadišao prostor Crne Gore, te predviđeno pokretanje inicijative za dobijanje statusa manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore", rekao je predsjednik danilovgradske Opštine.

Iz Ministarstva kulture podjećaju da je prilikom nedavne posjete Bogdanovića toj opštini, istaknuto da kulturni i istorijski potencijali Danilovgrada i njegove okoline, nameću potrebu osmišljenije kulturne strategije i dogovoreno je potpisivanje sporazuma o saradnji kojim će se kulturne aktivnosti ovog prostora učiniti sadržajnijim i raznovrsnijim, te stvoriti preduslovi za njihovu turtističku valorizaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније