Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

10. 04. 2018. 18:12 >> 18:17

ULAZ SLOBODAN

Njemačka pijanistkinja u KIC-u

Ugledna njemačka pijanistkinja i kompozitorka Julija Hulsman predstaviće se premijerno podgoričkoj publici u srijedu, 11. aprila u Velikoj sali Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Julija Hulsman već petnaest godina mijenja izgled savremene njemačke džez scene i kreira svoj specifični zvuk sa kolegama kontrabasistom Markom Mulbauerom (Marc Muellbauer) i bubnjarem Hajnrihom Kuberlingom (Heinrich Köbberling) koji će na koncertu u KIC-u predstaviti novi album “Sooner and Later”.

Koncert trija Julije Hulsman održaće se u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori/Jazz Appreciation Month in Montenegro - JAM 2018” koja se ove godine održava pod motom “Žene u džezu”, a gostovanje organizuju udruženje Jazz Art i KIC “Budo Tomović”, uz podršku NJ.E. ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori, Hans Günther Mattern-a

Pijanistkinja i kompozitorka Julija Hulsman je rođena u Bonu, 1968. godine. Od 11 godine svira klavir, a već sa 16 je imala svoj prvi bend. Kasnije se preselila u Berlin da bi studirala džez klavir, na Univerzitetu umjetnosti (HdK).

Tokom studija se pridružila Njemačkom omladinskom džez orkestru (BUJazzO). Od 1997. godine, Hulsman ima svoj džez trio sa kojim redovno nastupa već više od 15 godina u klubovima i festivalima širom Njemačke i Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније