Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

12. 04. 2018. 09:21 >> 09:16

PRVI REDITELJ IZ CG

Marinović u Evropskoj filmskoj akademiji

Autor nagrađivanog dugometražnog igranog filma "Igla ispod praga", Ivan Marinović je primljen u Evropsku filmsku akademiju, i tako postao prvi crnogorski reditelj koji je postao član te organizacije.

Evropska filmska akademija je osnovana 1988, u cilju da se podstaknu interesi Evropske filmske industrije. EFA trenutno ubraja širok spektar evropskih filmskih profesionalaca (preko 3000), i radi na tome da se podigne prisustvo evropskog filma i njegovih kreatora u svijetu kao i da se predstavi sva raskoš talenta koji postoji u Evropi.

Crna Gora trenutno ima tri člana u Evropskoj filmskoj akademiji, a pored Marinovića članovi su producent i direktor Filmskog centra Crne Gore Sehad Čekić, kao i holivudski scenarista Đorđe Milićević.

Pored brojnih drugih aktivnosti članovi EFA-e aktivno učestvuju u glasanju za Evropske Filmske Nagrade koje se dodijeljuju svake godine.

Ove godine, 31. edicija ovih nagrade će biti organizovana u Sevilji/Španiji 15. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније