Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 07. 2013. 12:35 >> 12:39

DO 31. JULA

Otvorena Cetinjska likovna kolonija

Druga Cetinjska likovna kolonija otvorena je sinoć u hotelu Grand na Cetinju. Manifestacija koja će trajati do 31. jula, dio je programa „Ljeto u Prijestonici“.

Učesnici druge Cetinjske likovne kolonije narednih će dana stvarati na više gradskih lokacija – u Njegoševom i parku „13. jul“, i u hotelu „Grand“.

Na listi učesnika Kolonije, između ostalih, nalaze se Vojo Tatar, Božidar Bošković, Milo Pavlović, Ljubo Brajović, Mišo Vemić, Miki Radulović, Luka Lagator, Velja Bugarin, Mirjana Marsenić, Ljuban Popadić, Lidija Nikčević, Tijana Gordić, Marija Kapa, Nikica Raičević, i Predrag Gazivoda, a radove će priložiti i Vojo Stanić, Dimitrije Popović, Luka Berberović, Ratko Odalović, Aldemar Ibrahimović i Vaso Nikčević,radovi nastali tokom Kolonije, biće predstavljeni na posebnoj izložbi.

Naš poznati karikaturista Luka Lagator očekuje da će ova likovna manifestacija postati tradicija.

„Na početku smo, ali siguran sam da će ako bude razumijevanja ovaj poduhvat da uspije. Smatram da je ideja više nego dobra tako da evo konačno i Cetinje okuplja u ovom smislu likovne umjetnike”,rekao je Lagator Radiju Crne Gore.

Najmlađa učesnica kolonije je grafičarka sa Cetinja Marija Kapa koja je veoma zadovoljna što je dobila poziv za učešće.

„Čast mi je I veliko zadovoljstvo da učestvujem u Koloniji sa našim eminentnim umjetnicima I očekujem da ću kroz razmjenu iskustava sa njima steći nova znanja koja će mi koristiti u mom budućem radu”, kazala je Kapa.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović je na otvaranju istakao kako je Cetinjska likovna kolonija, iako namlađa, već našla svoje mjesto među značajnim događajima u kulturnom životu Prijestonice.

„Ove godine već smo dobili manifestaciju koja će trajati deset dana, tokom kojih će u našem gradu stvarati niz umjetnika. Vjerujem da je posebno važno i što je Kolonija, kao dio programa „Ljeto u Prijestonici“, istovremeno posvećena i značajnom nacionalnom jubileju - 200. godišnjici rođenja Petra II Petrovića Njegoša. To je, svakako, za sve nas bio i dodatni motiv da novo izdanje ove likovne smotre bude organizovano i ispraćeno na još značajnijem nivou” , rekao je Bogdanović.

Koloniju su organizovali Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Udruženje novinara tog grada.

Uz Koloniju, program „Ljeto u Prijestonici“ večeras će biti nastavljen otvaranjem još jedne manifestacije - četvrtog „Cetinje Jazz Festa“. Naime, sa početkom u 22 časa, u bašti Dvor Cafea nastupiće podgorički kvartet „So What?“.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније