Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 04. 2018. 12:11 >> 12:05

U PETAK

"Ženidba" u Kotoru

Predstava "Ženidba" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Egona Savina rađena u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom gostuje na velikoj sceni Kulturnog centra "Nikola Đurković" u petak 20. aprila u 20 sati.

Uloge tumače: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Gojko Burzanović, Goran Vujović, Olivera Vuković i Radmila Čolić i Stevan Radusinović.

Stela Mišković potpisuje dramaturgiju i jezičku adaptaciju Gogoljevog teksta, scenografiju Vesna Popović, dok je kostime za ovaj komad osmislila Jelena Stokuća.

"Predstava, iako je riječ o tekstu starom gotovo 200 godina, korelira sa sadašnjim trenutkom, govoreći o pokušaju da se po svaku cijenu desi ženidba. Ta ženidba mora se dogoditi, ne zbog ljubavi, već zbog mišljenja palanke, tuđih očekivanja zbog kojih cijenu oduvijek plaća pojedinac koji nastoji ispoštovati pravila većine. Likovi ne žive život već ispunjavaju formu i to ih čini komičnim. Ženidba je statusni simbol, ona je društvena obaveza", navodi se u najavi Kulturnog centra "Nikola Đurković".

Adaptaciju potpisuje takođe reditelj Egon Savin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније