Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila P.B. ]

21. 04. 2018. 11:23 >> 11:19

U BUDVI

Izložba "Majstor priče i narodni tribun"

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23.aprila, u Narodnoj biblioteci Budve će biti otvorena izložba "Majstor priče i narodni tribun".

"Izložba je posvećena i 140-godišnjici smrti Stefana Mitrova Ljubiše, velikanu južnoslovenskih književnosti i znamenitom Budvaninu, a nakon toga će biti predstavljena i izdavačka djelatnost bibilioteke, učinke za godinu postojanja i planove za budućnost”, saopštila je direktorica Narodne bibilioteke Budve Mila Baljević.

Postavka na panelima, čija je autorka mr Božena Jelušić, sadrži odlomke iz Ljubišinih pripovijesti, poslovice, pisma, političke stavove, govore, ali i autografe, portrete, stare slike i fotografije Ljubišinog scenskog života i prati hronološki slijed od Ljubišinog rođenja do smrti.

Izložbu "Majstor priče i narodni tribun" u holu Akademije znanja otvoriće dr Predrag Zenović i biće otvorena tokom naredne dvije sedmice.

Predstavljanju izdavačke djelatnosti Narodne biblioteke Budve koja je pokrenuta u aprilu prošle godine prisustvovaće i autori čiji je Biblioteka izdavač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније