Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila P.B. ]

22. 04. 2018. 11:50   >>  11:54

SJUTRA OBILJEŽAVANJE

Svjetski dan knjige i autorskih prava

Nacionalna bibiloteka Crne Gore "Đurđe Crnojević" obilježiće sjutra Svjetski dan knjige i zaštite autorskih prava, u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović" iz Podgorice.

Iz Nacionalne bibiloteke Crne Gore (NBCG) je saopšteno da će biti održan mini sajam cetinjskih izdavača - NBCG, Otvorenog kulturnog foruma i Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Biće prikazivani dokumentarni filmovi u vezi sa književnošću, a Biblioteku će posjetiti učenici Srednje mješovite škole "Bećo Bašić" iz Plava i Osnovne škole "Dušan Bojović" iz Nikšića.

U okviru programa govoriće Nebojša Burzanović, direktor podgoričke Narodne biblioteke "Radosav Ljumović", dok će u Svečanoj sali Biblioteke, besjedu o književnosti održati pisac Andrej Nikolaidis.

Učenici Srednje likovne škole "Petar Lubarda" prodavaće svoje radove, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nabavku knjiga, koje će biti donirane Dječjem domu "Mladost" u Bijeloj.

Na Svjetski dan knjige, kao i prethodnih godina, Nacionalna biblioteka Crne Gore besplatno će učlanjivati korisnike.

Program će biti organizovan u okviru Evropske godine kulturne baštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније