Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

23. 04. 2018. 23:14   >>  23:12

OŠTRE REAKCIJE

Biblija na listi najprecjenjenijih knjiga

Magazin GQ objavio je listu najprecjenjenijih knjiga svih vremena, a među 21 naslovom našla se i Biblija.

Biblija se našla na 12. mjestu među knjigama koje definitivno ne morate da pročitate, a uredništvo časopisa dalo je kritike koje se nimalo neće svidjeti hrišćanima, koji Bibliju smatraju svetom knjigom.

"Oni koji su je pročitali znaju da u njoj ima nekoliko dobrih djelova, ali to definitivno nije nešto najbolje što je čovjek napisao. Ponavlja se, kontradiktorna je, glupa i u nekim djelovima čak i zlonamjerna", piše u članku.

U američkim medijima odmah je stigla reakcija sveštenika Džonatana Morisa koji je listu nazvao sramotnom i glupom, piše Index.

Na listi su se osim Biblije našli i "Starac i more", "Lovac u žitu" i "Avanture Haklberija Fina".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније