Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 05. 2018. 07:56   >>  07:48

12. MAJA

Vladimir Maraš gost Njujork Džez Festivala

Crnogorski kompozitor, aranžer, muzički producent i muzički urednik Radio televizije Crne Gore, Vladimir Maraš, specijalni je gost petog izdanja Made in New York Jazz Festivala koji će se 12. maja održati u prestižnom njujorškom Tribeca Performing Arts Centru.

Maraš u Njujork ide na poziv američke kompanije Made in New York Competition INC, gdje će izvesti svoju autorsku kompoziciju "Tiru-Riru" uz pomoć najvećih zvijezda svjetske jazz scene kao što su Džon Patituči (John Patitucci), Fransisko Mela (Francisko Mela), Rendi Breker (Randy Brecker), Jakov Mejman (Yaacov Mayman), Bobi Sanabria (Bobby Sanabria) i drugi.

Maraševo gostovanje je svojevrsno priznanje njegovom dosadašnjem autorskom radu kako u domenu džez muzike, tako i na očuvanju crnogorske muzičke baštine kroz taj žanr.

Nastup na njujorškom džez festivalu ujedno je i zvanična internacionalna najava crnogorskog Made in New York Jazz Festivala 2018. koji će se održati 15. juna u Tivtu, i dva dana kasnije, 17. juna u Podgorici, u izvršnoj produkciji crnogorske kompanije Rabbit Records (Rabit Rekords).

RTCG je medijski partner Made in New York Jazz Festivala u Crnoj Gori od njegovog osnivanja 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније