Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 07. 2013. 17:20 >> 17:20

PRVI SOLISTIČKI KONCERT

Slušajte harfu večeras na Cetinju

Harfistkinja Milica Kankaraš održaće večeras u 21 sat solistički koncert u dvorani Ministarstva kulture na Cetinju.

Koncert muzike za harfu, jednog od najstarijih instrumenata, zasnovan je na kompozicijama 20 vijeka, periodu kada je nastala velika koncertna literatura za ovaj instrument. Na programu se nalaze djela Glenvila, Forea, Haselmana, Sen-Sansa i Granđanija.

Harfistkinja Milica Kankaraš diplomirala je ove godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske. Rođena je 1991. u Podgorici, gdje je završila srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ – odsjek za klavir u klasi prof. Lidije Skender.

Kao srednjoškolka nastupala je sa Crnogorskim kamernim orkestrom i Crnogorskim simfonijskim orkestrom. Poslije svega tri godine priprema upisuje harfu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, 2009/2010. godine. 

U avugustu 2012. imala je solistički koncert na festivalu „Purgatorije“ u Tivtu, a tokom jula 2013, neposredno nakon diplomskog ispita, pohađala je majstorsku radionicu harfe u Međunarodnom kulturnom centru u Grožnjanu (Istra).

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније