Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

19. 05. 2018. 14:30   >>  14:21

OPERSKA PJEVAČICA

Tamara Rađenović otvorila Dane Kotora u NS

Manifestaciju Dani Kotora u Novom Sadu juče je u Svečanoj sali Gradske kuće otvorila je solističkim koncertom operska pjevačica Tamara Rađenović.

"U pratnji renomirane britanske umjetnice Karoline Doudl, profesorke na Londonskom kraljevskom koledžu i pijanistkinje  u čuvenoj operskoj kući `Royal Opera House`, mlada crnogorska sopranistkinja Tamara Rađenović otpjevala je Belinijeve, Pučinijeve i Šopenove arije i još nekoliko italijanskih, francuskih i španskih kompozicija", saopšteno je iz Kulturog centar "Nikola Djurković".

Pošto je na kraju četrdesetominutnog koncerta otpjevala na „bis” Pučinijevu „O mio babbino caro” i bila nagrađena dugim aplauzom, umjetnica je kazala da je veoma srećna što je imala priliku da svoj prvi nastup u Novom Sadu priredi u prelijepoj Svečanoj sali Gradske kuće, za koju kaže da je jedna od najljepših u kojima je nastupala.

"Ta dvadesettrogodišnja Crnogorka, inače rođena Beograđanka, prije godinu dana diplomirala je solo pjevanje na londonskom `Royal College of Music` koji spada u tri najpriznatije muzičke akademije na svijetu. Od tog koledža  dobila je stipendiju za master studije. Kvalitet i potencijal mlade umjetnice potvrđeni su i dobijanjem specijalnog statusa u Velikoj Britaniji", istakli su iz Kulturnog centra.

Prve pjevačke nastupe imala je kao petnaestogodišnjakinja u Srednjoj muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, gdje je pohađala klavir od svoje šeste godine.

Osim srednje muzičke škole u Podgorici, završila je i Konzervatorij za glazbu i balet u Ljubljani na odsjeku solo pjevanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније