Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

26. 05. 2018. 23:26 >> 23:22
1

"STVARAMO SAMO PRVI PUT"

Milenković 1647. put odigrao "Naše dane"

Sezonu festivala u Nikšiću otvorio je mali festival življenja "Yugoslavia fest". Prve večeri, glumac Radoslav Rale Milenković 1647. put odigrao je svoju kultnu predstavu "Naši dani".

U biografiji Milenkovića piše da je poznati srpski, pozorisni, filmski, televizijski glumac, reditelj, profesor na akademiji, pjesnik, ali i umjetnik sa stavom.

Srpski glumac je u Nikšić stigao zbog prvog "Yugoslavia festa", zbog Disovih, Domanovićevih, njegovih, ali i naših dana. Komad "Naši dani" je nastao 1984. godine, a i dalje traju.

Igrao je Milenković u brojnim filmovima "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Rane", "Točkovi", "Šejtanov ratnik", "Led", te u serijama "Otvorena vrata", "Crni gruja", "Vratiće se rode". Svoju prvu ulogu na pozorišnim daskama ostvario 1977. godine.

U razgovoru za RTCG kaže da se na sceni nikada nije čuvao.

Trodnevni mali festival koji spaja umjetnost, kulturu, ekologiju i zdrave stilove života, "Yugoslavia fest", a koji organizuje NVO “Art 365” čiji je Milenković bio gost, trajaće do 27. maja.

*Razgovor sa Radoslavom Milenkovićem pogledajte u video ispod:

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније