Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 02. 2013. 14:36 >> 14:33

NOVO LICE

"Gordost i predrasuda" iz perspektive slugu

Roman pod nazivom 'Longbourn' Jo Baker, ovih dana stigao u američke i britanske knjižare, a donosi čuvenu priču o porodici Benet iz perspektive posluge.


Inspiraciju za djelo Baker je pronašla u vlastitoj porodici. Naime, njeni su preci generacijama radili kao posluga bogatih porodica.

Njen roman 'Longbourn' donosi priču o romansi sluškinje i novog sluge u "carstvu" Benet koja se odvija paralelno s ljubavnom pričom Gospodina Darsija i Elizabet Benet.

Prevodi romana biće objavljeni u Španiji, Italiji, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Brazilu, Francuskoj i Švedskoj, a u toku su dogovori i za filmsku adaptaciju.

Čak i dva vijeka nakon smrti Džejn Ostin i  njena djela nastavljaju da inspirišu autore, što dokazuje i roman 'Longbourn'.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније