Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

31. 05. 2018. 15:50 >> 15:41

"PETAR LUBARDA"

Jedina srednja likovna škola u CG proslavila 20. rođendan

Jedina likovna škola u Crnoj Gori, Srednja likovna škola "Petar Lubarda" sa Cetinja, obilježila 20 godina postojanja i uspješnog rada. Na svečanoj akademiji, koja je održana u Zetskom domu, istaknuto da je to mjesto koje okuplja talente, ne samo iz naše zemlje, već i regiona koji umjetničko obrazovanje stiču po savremenim obrazovnim programima.

Direktorica te obrazovne ustanove Gordana Tomašević ističe da je Srednja likovna škola broji 70 učenika kojima se posvećuje maksimalna pažnja ,a stručan kadar predanim radom kanališe kretivnost i stvaralački duh tih talentovanih mladih ljudi.

"O tome svjedoče brojna priznanja osvojena na konkursima u zemlji i inostranstvu.Naši obrazovni programi se stalno osavremenjavaju, radi se na stvaranju novih smjerova, proširuje saradnja sa srodnim institucijama, povećava broj aktivnosti škole dok je način rada usmjeren ka tome da učenici izgrade što bolju osnovu za studiranje na umjetničkim fakultetima ali i da stečenim znanjima i vještinama obezbijede sebi egzistenciju", istakla je Tomašević.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan smatra da bez kvalitenog umjetničkog obrazovanja ,nema ni istinske duhovnosti jednog društva.

"U tom smislu Prijestonica mora biti predvodnica u toj vrsti obrazovanja,a kroz aktivnosti vaše škole siguran sam da to već i jeste", poručio je Kašćelan.

Predstavnik Ministarstva prosvjete Miomir Anđić naglašava da je taj resor prepoznao Srednju likovnu školu kao respektabilnu obrazovnu instituciju pa podržava sve njene aktivnosti i projekte.

"Ovaj jubilej biće završen izložbom učenika ove škole u Ministarstvu prosvjete.Važno je pomenuti i da je škola potpisala Memorandum o saradnji sa Ministrstvom kulture i što ima punu podršku Prijestonice i brojnih institucija kulture ,kao i NVO sektora", naveo je Anđić.

Na svečanoj akademiji dodijeljena je i nagrada Mecena za doprinos razvoju škole.To priznanje pripalo je direktorici Studenskog doma na Cetinju i članici školskog odbora Vesni Miranović.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније