Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

02. 06. 2018. 15:19 >> 15:09

VELIKA SCENA

Ovacije za "Kockara" u CNP-u

U okviru festivala Maštanije u petak 1. juna na Velikoj sceni CNP-a sinoć je izvedena predstava “Kockar” Fjodora M. Dostojevskog u režiji Dejana Projkovskog, u produkciji Narodnog teatra iz Bitolja.

Kostimograf predstave je Blagoj Micevski, scenograf Valentin Svetozarev, muziku je radio Goran Trajkoski a scenski pokret Olga Pango. 

U predstavi igraju: Ognen Drangovski, Ilina Čorevska, Joanna Popovska, Mitko S. Apostolovski, Sandra Gribovska, Katerina Anevska Drangovska, Elena Moshe, Nikolce Projčevski, Marijan Gjorgjijevski, Petar Miročevski, Sonja Oshavkova, Petar Spirovski, Aleksandra Dimitrovski, Nikola Stefanov, Anastasia Hristovska i Blagoj Jovanovski.

“Imam nekoliko pozorišta u različitim državama koja osjećam kao svoj dom i CNP je, nakon “Bure” postalo jedno od njih. Izuzetno mi je drago što sam došao s Narodnim pozorištem iz Bitolja, koje takođe osjećam kao svoj dom, i predivno mi je što su svi ti ljudi ovdje zajedno. Imam osjećaj da smo dobro iskomunicirali sa publikom, da smo imali jedno predivno veče na festivalu koji već svojim prvim izdanjem pokazuje tendencije da postane veoma važan i značajan regionalni festival", kazao je nakon predstave reditelj Dejan Projkovski.

Projkovski je u CNP-u 2016. godine režirao Šekspirovu “Buru”, a juče je počeo sa radom na predstavi “Bure baruta” koja će premijerno biti izvedena na Velikoj sceni CNP-a 5. oktobra.

Publika je ovacijama pozdravila glumca Ognena Drangovskog, koji igra glavu ulogu u komadu.

“Ja uvijek kao umjetnik želim da uđem u taj proces i da pronađem nešto više u sebi, da iznenadim samog seebe, da vidim koliko mogu da uradim, koliko mogu da se transformišem.. Lik kojeg igram nikad nije klasičan karakter već uvijek ima pozadinu lične prirode – uvijek je u pozadini Ognen Drangovski koji igra i preko Ognena publika vidi, u ovom slučaju Alekseja Ivanoviča", istakao je nakon predstave.

Glumica Ilina Čorevska, glumica i umjetnička direktorica Narodnog teatra iz Bitolja izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje sa CNP-om.

”Meni je ovo sedmi put na sceni CNP-a, a prvi put kao umjetički direktor našeg pozorišta. Drago mi je što smo ovdje, i drago mi je što ćemo već krajem mjeseca imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo CNP-u, na Bitola Šekspir festivalu", poručila je Čorevska.

Crnogorsko narodno pozorište će 30.juna gostovati na Bitola Šekspir festivalu sa predstavom “Zimska bajka” u režiji Dina Mustafića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније