Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 06. 2018. 08:08   >>  07:59

U BIJELOM POLJU

Nagrađeni najbolji na Festivalu dramskih amatera

Četrdeset osmo izdanje Festivala dramskih amatera Crne Gore završeno je sinoć u Bijelom Polju, dodjelom nagrada najboljim pojedincima i ansamblima.

Nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je „Mirovnoj misiji" u izvođenju Bjelopoljskog pozorišta. Drugo mjesto dodijeljeno je predstavi „Kontrolni“ glumačke družine Sinhro iz Podgorice, dok je treće mjesto pripalo predstavi „Kongres pomirenja“ dramskog studija Centra za kulturu iz Rožaja.

Najbolju režiju ostvario je Slobodan Marunović za predstavu „Mirovna misija“ Bjelopoljskog pozorišta a nagradu za najbolji dramski tekst Jovan Bojović za tekst Mirovna misija.

Nagrada za orginalni rediteljski rukopis i scensko istraživanje dodijeljena je Đorđiju Tatiću za predstavu „Kontrolni“ glumačke družine „Sinhro“ iz Podgorice a za eksperimentalni pristup Sejfu Seferoviću za predstavu „Kaška“ KIC-a Budo Tomović.

Nagrada za autorski projekat pripala je Draganu Koprivici za predstavu „ Kongres pomirenja“ dramskog studija Centra za kulturu iz Rožaja.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Sanjinu Hajdaragiću za ulogu u predstavi „Mirovna Misija a za žensku Milici Kekić za predstavu „Balkanski špijun“ nikšićkih Akorda.
U obrazloženju žirija koje je saopštila predsjednica Marija Čolpa između ostalog se navodi da je rad i posvećenost, koja je iznijela ljepotu izraza, igre, dramskih situacija i svekolike režije, ono što nas upućuje na dalje zakazivanje festivalske priče u Bijelom Polju.

"Brisanje linije amaterizma nije namjera već usud koji se događa. Fenomeni se rađaju u procesima ,čime smo sudionici svih festivalskih večeri i s pažnjom obećavamo da ćemo i na dalje pomagati i pratiti rad dramskih stvaralaca na ovim našim začudnim prostorima", kaže se u obrazloženju žirija.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније