Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R.

23. 06. 2018. 15:44 >> 15:33

KOTOR

Tomaž otvorio Festival Poezika

Festival Poezika počeo je sinoć u Kotoru književnom večeri Marka Tomaž, koji je predstavio svoju zbirku poezije “Tridesetdeveti maj”.

Moderatorka Ksenija Rakočević je to veče koncipirala kao jedan oblik intervjua, tako da je pjesnik pričao o svom životu, u kome se prepliću stalne selidbe u različite republike, pa je njegov život tipična jugoslovenska priča djeteta vojnog lica. Tomaš je rođen 1978. u Ljubljani. Živio je u Somboru, Splitu, Zagrebu, Sarajevu, a danas je nastanjen u Mostaru.

Govorio je o nastanku poslijednje zbirke poezije, pričao je o tome koliko “mrzi” državu, kako je tokom selidbe našao fotografiju na osnovu koje je nastala i jedna od pjesama, tako da se može zaključiti da ovaj umjetnik konstantno piše svoju biografiju.

"Nakon pjesničke večeri, kotorska publika je uživala u koncertu kanatautorke Sonje Fegić – Fee, koja je na ovogodišnjem konkursu festivala Poezika u Novom Sadu dobila specijalnu nagradu. Njene pjesme posjeduju izvjesnu dozu sakralnog tako da je sala kina “Boka” bila pravo intimno i tiho okruženje u kome je Fea doprla do slušalaca koji su mogli da osjete emocije koje je glasom i gitarom autorka mogla da probudi", saopštili su organizatori.

Prvi dan Festivala Poezika završen je koncertom Nenada Marića, poznatijeg kao Kralj Čačka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније