Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavio: F.R. [ Mina ]

25. 06. 2018. 23:35 >> 23:21

DANI EVROPSKOG FILMA

Prikazaće 16 filmova od 5. do 13. jula

Manifestacija Dani evropskog filma u Crnoj Gori, tokom koje će biti prikazano 16 filmova, biće održana od 5. do 13. jula u podgoričkom Sinepleksu.

Manifestaciju organizuje Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, u saradnji sa 15 ambasada u Podgorici i Crnogorskom kinotekom, uz podršku EU info centra.

Kako je najavljeno, nakon Podgorice, u filmovima će imati priliku da uživa publika u još deset gradova.

„Filmovi će biti prikazani u Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Petrovcu, Pljevljima, Tivtu i Ulcinju“, precizira se u saopštenju.

Evropska unija je 2018. proglasila za Godinu kulturne baštine.

„Dane evropskog filma u Podgorici, 5. jula u 20 sati otvoriće „Ljepota poroka“, Živka Nikolića, velikana crnogorske i evropske kinematografije“, najavljeno je iz Delegacije.

Dan pred otvaranje manifestacije, 4. jula u 11 sati, EU info centar, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, organizuje panel diskusiju o crnogorskoj kinematografiji sa akcentom na autorski opus Živka Nikolića.

Kako je bilo raditi sa Živkom govoriće glumac Boro Sjepanović, kao i reditelji Branko Baletić i Andro Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније