Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

15. 07. 2018. 11:22 >> 11:07

MUZIČKA PREDSTAVA

Avanturama čarobne kamile počeo KotorArtić

Ovogodišnji program KotorArtić, u okviru Don Brankovih dana muzike, počeo je sinoć, na kotorskoj Pjaci ispred crkava Sv. Luke i Sv. Nikole, muzičkom predstavom "Bah jezdi na kamili", realizovanom u saradnji s Fondacijom GIPAC (Global Intercultural Performing Arts Cast).

"Riječ je o avanturama čarobne kamile po imenu Kameo iz pustinje Gobi, koja vodi njemačkog baroknog kompozitora Johana Sebastijana Baha na putovanje, kroz vrijeme i prostor tokom kojeg on otkriva muziku i kulturu čitavog svijeta. Ova predstava okupila je mlade umjetnike iz ŠOSMO Vida Matijan i igrače iz studija Alisa, iz Kotora. Osnovna poruka predstave jeste da su životni izazovi prilika da se iz njih izađe s novom snagom, znanjem i vještinom, koji pomažu da se poraz pretvori u pobjedu".

Autorka predstave je Đean J. Fu, kompozitorka, pedagoškinja i dirigentkinja, koja je objavila autobiografiju Bah jezdi na kamili (Bach Rides A Camel), početkom 2017. godine. U svom kompozitorskom opusu ona koristi buku kao muzički izraz, instrumentalne teatralnosti i unakrsne gestove u zapadnoj i kineskoj muzici. S organizacijom Fokalna kineska muzika dobila je više nagrada i priznanja.

Trenutno djeluje kao ko-umjetnički direktor institucije Global Intercultural Performing Arts Cast. Režiju ovog dječijeg mjuzikla potpisuje Vandže Džang, koja je diplomirala pjevanje i opersko izvođenje na Centralnom muzičkom konzervatorijumu u Pekingu, u klasi prof. Hajtaoa Haja, a masterirala na Muzičkom konzervatorijumu Nove Engleske, u klasi prof. Karen Holvik. Djeluje kao generalna sekretarka i učitelj pjevanja u Bostonskoj kineskoj muzičkoj asocijaciji, predsjednica Akademije GIPAC, kineskog odjeljenja u SAD, predavač u Muzičkoj školi Dana Hall u Velsliju (SAD).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније