Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

25. 07. 2018. 07:30 >> 07:15

POPULARNI MUZIČAR

Stefanovski prvi put nastupio na KotorArtu

Vlatko Stefanovski nastupio je uz Bitoljski kamerni orkestar na KotorArt Don Brankovim danima muzike. Bio je to njegov prvi nastup na tom prestižnom kulturnom događaju.

Stefanovski često nastupa u Crnoj Gori, ali je to prvi put učinio u Kotoru i na Don Brankovim danima muzike.

"Od početka sam pratio Kotorart, jer znam da se bave finom muzikom i finim umjetnostima. Nadam se da će tako biti ubuduće i drago mi je da sam bio gost Kotorarta na ovaj rokerski način", rekao je Stefanoviski za Javni servis.

Ovog puta uz sjajni Bitoljski kamerni orkestar, koji je kamerni samo po broju članova, u Kotor je donio rok simfoniju. Koncerte poput ovoga posmatra kao povratak lektiri i podsjećanje na to zašto su mnogi počinjali da sviraju gitaru.

"Odlučili smo da sviramo zbog rokenrola, a ne zbog narodne pjesme, narodne muzike, kasnije smo preko rokenrola otkrili narodnu i tradicionalnu muziku, ali ovo je lektira i lijepo je proći s vremena vrijeme, vratiti sa nekim starim rifovima i numerama AC/DC, Led Zeppelin, Bob Dylan, Bob Marley“, kaže popularni muzičar.

Anka Radović, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније