Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2018. 14:53 >> 14:38

OTVARANJE 9. AVGUSTA

Izložba Milutina Obradovića u Kotoru

Izložba slika “Običan malecki san” crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića biće otvorena u četvrtak, 9. avgusta, u Gradskoj galeriji Kotor, u 20 sati.

Na platnima Milutina Obradovića naglašen je portret konja sa prepuno simbola jakog i bogatog kolorita.

Milutinovi najčešći motivi, konji, dopiru do svakog posmatrača, kroz uvijek jaku i „vidnu“ emociju, pomoću svakog pažljivo oslikanog detalja, koji u fuziiji sa bojom, pričaju priče o ljubavi, sjećanjima, radostima, tajnama i svemu onom što čini jedan život, a pamti duša i osjeća srce.

Istoričari umjetnosti kao i likovni kritičari izložbu Milutina Obradovića svrstali su najinovativnije i najcjelovitije izložbe mladog autora u Crnoj Gori i okruženju.

Organizatori izložbe su KC Nikola Đurković i KotorArt.

Milutin Obradović je rođen 8. jula 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Smajila Karaila. Živi i stvara u Bijelom Polju i Podgorici- Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније