Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2018. 18:52   >>  18:36

ZAŠTITA NASLJEĐA

U oktobru o nelegalnoj trgovini kulturnim dobrima

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šefica Misije OEBS, ambasadorka Mariz Davije, razgovarali su danas na Cetinju o projektu u oblasti kulturne baštine, čija će realizacija početi u oktobru u Crnoj Gori.

U okviru predsjedavanja Italije OEBS-om, u Crnoj Gori će biti organizovana radionica posvećena borbi protiv nelegalne trgovine kulturnim dobrima, koja će od 1. do 5. oktobra okupiti brojne stručnjake iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Kako je istakao ministar Bogdanović, posebno je zadovoljstvo što će Crna Gora biti domaćin ovog važnog događaja, koji će skrenuti pažnju na adekvatnu zaštitu našeg bogatog kulturnog nasljeđa, ali i doprinijeti edukaciji stručnjaka i razvoju kapaciteta u ovoj oblasti.

Ambasadorka Davije je zahvalila na podršci Ministarstva kulture i navela kako će radionica biti značajna za podizanje svijesti o potrebi snažnije međunarodne saradnje na sprječavanju nelegalne trgovine kulturnim dobrima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније