Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ rtcg.me ]

10. 08. 2018. 09:50   >>  09:35

LAKE FEST

Prve noći nastupili Perper, Zoster, Ritam nereda

Pokraj Krupačkog jezera sinoć je počelo osmo izdanje Lake festa. Festivalu su, kako se čini, ove godine naklonjene vremenske prilike, pa je i to, osim kvalitetnog line up-a, bio razlog dobre posjete prve noći festivala.

Veče je otvorio kolašinski mladi sastav Rudolf, nakon čega je binu zauzela muzičarka iz Ike, Barbara Munjas.

Prve noći nastupio je i bend iz Beograda koji izvodi tradicionalnu irsku muziku kombinovanu sa rok elementima, Orthodox Celts.

Nešto prije 22h na zadovoljstvo svih koji vole malo nježniji zvuk, nastupio je cetinjski sastav Perper koji "traje" već duže od 20 godina.

"Naši prijatelji su vas malo ugrijali, znam da znate neke od njihovih pjesama, ali se nadam da ćete ove naše više pjevati. Mjesto je prelijepo, hajde, pjevajte sa nama", obratio se dobro poznati vokal benda Nikola Radunović publici.

Nastup je, kako ističe, opravdao sva očekivanja.

„Fenomenalno je bilo večeras, puno je ljudi, svi su pjevali, zabavljali se, ja sam stvarno uživao. Baš je bilo zadovoljstvo pjevati večeras dobro je bilo ozvučenje, dobra publika... Svirali smo prije više godina na jezeru, doduše ne u ovom ambijentu, nije još bio počeo Lake fest, ali ovo je ipak ozbiljna priča, veliki razglas. 

Nakon Perperove malo „mirnije“ svirke, publiku je samim izlaskom na binu, a onda i pjesmama: Ko je jamio, Izbjeglica, Utopija, Gavrilo... „zapalio“ mostarski Zoster.

Taj bend je, kako je podsjetio njegov frontmen, čak treći put nastupio na festivalu kraj jezera.

„Ljubav sa nikšićkom publikom je uzajamna, a i blisko je to. Eto nas, za sat i po si u Mostaru. Mi i Nikšić se jako dobro razumijemo i ovdje se osećamo kao kod kuće," saopštio je frontmen Zostera.

I druge festivalske noći program počinje u 19h nastupom splitske grupe Mind zoo, a nakon 35 minuta nastupiće KBO - hardkor pank grupa iz Kragujevca koju karakteriše post pank zvuk sa distorziranim gitarama i tekstovi sa socijalnom tematikom. Jedan su od najstarijih pank bendova s prostora bivše Jugoslavije. Hrvatski hard rok sastav iz Pule, Atomsko sklonište na binu će se popeti u 20.20h, a nakon njih, u 21.40h očekuje se nastup Van Gogh-a. Pank grupa iz Šapca, Goblini scenu će zauzeti u 23.20h, a nakon njih, 45 minuta poslije ponoći Bend Chiapas osnovan u Beogradu krajem 2013. godine sa željom da se na što verodostojniji način oda počast jednom od najvećih bendova današnjice, bendu Rage against the machine.Kraj noći rezervisan je za domaći Punkreas koji će nastupiti u 1.55h.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније