Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 08. 2018. 13:43   >>  13:27

SEA DANCE

U CG stižu Lost Frequencies, Filatov & Karas i Burak Yeter

U čast proslave petog jubilarnog izdanja, ovogodišnji Sea Dance festival prirediće veliko finale ljetnje sezone, na novoj tirkiznoj plaži. Na trodnevnu festivalsku feštu od četvrtka 30. avgusta do subote 1. septembra smjenjivaće se koncerti i žurke nekih od vodećih svjetskih superstarova.

Na slavlje pored Jadrana stižu nove zvijezde uz neke od najtraženijih ljetnjih hitova koji su obišli cijelu planetu.

Pravo sa vrhova svjetskih top lista i nakon nedavnog hedlajnerakog nastupa na glavoj bini festivala Tomorrowland, u četvrtak 30. avgusta, na Sea Dance stiže i belgijska superzvijezda Lost Frequen-cies! Popularni muzičar na Sea Dance se vraća nakon rasprodate turneje sa svjetskim zvi-jezdama The Chainsmokers, te novim albumom na kome se nalazi hit singl sa Jamesom Bluntom, i numerama "Crazy", "Beautiful life" zahvaljujući kojim je ponovo zauzeo top po-zicije svjetskih muzičkih lista uz stotine miliona YouTube pregleda.

Listi izvođača ovogodišnjeg festivala pridružiće se i Burak Yeter, koji na jubilarno izdanje Sea Dance festivala stiže nakon fantastičnog nastupa na Exitu pred više od 25 hiljada fanova! Ovaj holandski DJ turskog porijekla jedna je od najvećih senzacija na klupskoj sceni u proteklih par godina, o čemu svjedoči apsolutni hit singl "Tuesday" koji se vrtio u klubovima širom svijeta uz oko 400 miliona YouTube pregleda!

Čast da se vrate i na peto izdanje festivala pripala je višestruko platinastom producentskom i DJ dvojcu Filatovu i Karasu. Nakon vrtoglavog uspjeha internacionalnog hita “Don’t Be So Shy” koji je osvojio platinasti tiraž, a ujedno se našao i na listi najtraženijih singlova muzičke platforme Shazam, duo iz Moskve stiže na tirkiznu Buljaricu sa novim hitovima među kojima je i sjajna ljetnja hit numera “Time Won’t Wait” koja je u prethodnoj godini pokorila gotovo sve top liste svjetskih radio stanica.

Nakon megahita “Are You With Me”, Lost Frequencies, mlada belgijska zvijezda nedavno je objavila hit singl "Melody" sa čuvenim britanskim pjevačem Jamesom Bluntom, koji se brzo našao u vrhu svjetskih top listi. Osim muzičke karijere Felix se ove godine posvetio i podučavanju mladih talenata na Himalajima, u saradnji i uz podršku festivalskog giganta Tomorrowlanda.

Nakon vrtoglavog uspjeha internacionalnog hita “Don’t Be So Shy” koji je osvojio platinasti tiraž, DJ dvojac iz Moskve Filatov i Karas stižu sa novim hitovima među kojima je sjajna numera “Time Won’t Wait”. Na repertoaru će se takođe naći i njihov novi elektro dance miks "Baby", još jedan u nizu koji će natjerati publiku na ples do ranih jutarnjih sati.

Burak Yeter je odrastao okružen svijetom muzike. Sa pet godina počeo je da svira klavir, a kasnije se zainteresovao za gitaru i pisanje tekstova. Ovaj DJ, inače rođen u Amsterdamu, potkrijepljen je i master diplomom iz dizajna zvuka! Njegovo penjanje na ljestvici muzičke industrije počelo je 2004. godine kada je osvojio Burn & MTV Dance Heat DJ Contest. Nakon većeg broja uspješnih singlova i albuma, kao i osvojenih nagrada, sljedeći logičan potez Burak Yetera bilo je potpisivanje ugovora sa prestižnom audio kompanijom Pioneer, uz pomoć koje je otvorio DJ akademije u Amsterdamu, Istanbulu i Los Anđelesu, kako bi pomogao mladim muzičarima širom svijeta.

Ovogodišnje peto izdanje Sea Dance festivala održaće se od četvrtka, 30. avgusta do subote, 1. septembra u tirkiznoj uvali, na novoj plaži Buljarica. Svoj nastup već je potvrdio najpopularnij svjetski DJ duo Dimitri Vegas i Like Mike, a na plažu Buljarica premijerno stižu i apsolutni lideri današnje svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, kao i ovogodišnja zvijezda EXIT festivala Alice Merton.

Na festival ovog ljeta stižu i vodeći bendovi regiona Hladno pivo, Van Gogh, beogradski soulmen i pjevač Marko Louis, balkanska hip-hop "keva" Sajsi MC i trenutno vodeći hip-hop zvuk regiona koji predvode neprikosnoveni reperi sa Jadrana, splitski genijalci Krešo Bengalka i Vojko V, uz specijalni nastup dvojca domaćina Sea Dance festivala, Who See.

No Sleep Sea Dance, kultnu binu Sea Dance festivala za sve ljubitelje underground elek-tronskog zvuka ove godine predvodiće jedna od vodećih techno zvijezda nove genera-cije Dax J, te glavni akteri francuske techno scene Antigone, Francois X i Shlømo, kalifornijski mag Eagles & Butterflies i ruska zvijezda Sofia Rodina! Uz njih stiže i cijela plejada udarnih regionalnih i domaćih imena koju čine Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa i Jan De R. Uskoro stižu i nova imena koja će nastupiti na Sea Dance festivalu.

Akcija 4+1 još danas

Akcija „4+1“, namijenjena svim onima koji žele da nezaboravno ljetnje festivalsko iskustvo podijele sa svojom ekipom traje još danas do kraja dana.

Trodnevne ulaznice za festival mogu se nabaviti po promotivnoj cijeni od 24.99 eura po-sredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније