Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2018. 12:38   >>  12:21

NASTUPIO BIG BAND RTS-A

Spuštena zavjesa na 32. Grad teatar

Koncertom Big Benda RTS-a, sinoć je zatvoreno 32. Izdanje festivala Grad Teatar Budva. Organizatori su zadovoljni kako je protekla manifestacija, a vjeruju da iste utiske dijeli i publika, koja je od 2. jula, na više lokacija, pratila oko 40-ak programa.

"Ovo je 50. dan festivala i po reakcijama publike i onoga sto vidimo u medijima, mi smo zadovoljni. Uspostavili smo neka nova poznanstva, neke nove ideje su nam došle, koje svakako možemo ubuduće primijeniti. Pokazalo se da je jako utemeljeno i značajno imati taj koncept koji govori o klasici u izvođačkim umjetnostima i zbog svega toga mislim da možemo biti zadovoljni ovogodišnjim festivalom", kazala je direktorka JU Grad Teatar Milena Lubarda Marojević.

Big Bend RTS-a nastupao je u Budvi prije 15 godina.

"Kada smo imali poslednji nastup u Budvi, jedna velika smjena generacija je nastupila u našem orkestru i mislim da smo samim tim donijeli jednu novu, drugačiju energiju.
U međuvremenu imali smo mnogo vaznih koncerata sa raznim solistima, domaćim i svjetskim i nekako smo uspjeli da to novo iskustvo donesemo u Budvu", kazao je dirigentIvan Ilić.

Ističe da se njihova muzika razlikuje od klasike gdje neko mora stalno da drži tempo.

"Mi imamo stabilnu ritam sekciju koja već decenijama radi i diše zajedno, tako da se mi samo oslonimo na to i na taj način dobijamo prostor da pravimo muziku", rekao je Ilić.

Producent Dragoslav Stanisavljević Fredi rekao je da su program posebno pravili za ovakav festival i za ovakvo veče.

"Za večeras smo koncipirali program trudeći se da predstavimo našeg Lazara Vegu koji je doprinio da taj latino američki ritam koji smo cijelo veče forsirali bude ovako bogat. Prvi utisak je uvijek kombinacija adrenalina i zadovoljstva. Mislim da je publika večeras otisla zadovoljna", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније