Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 08. 2013. 15:51 >> 15:51

TREĆA NOĆ 27. FILM FESTIVALA

''Odumiranje'' večeras na HFF

Filmom mladog novosadskog reditelja Miloša Pušića, ''Odumiranje'', kome je ovo drugi film u karijeri, večeras na Kanli kuli nastavlja se prikazivanje ostvarenja u zvaničnoj konkurenciji na 27. Montenegro film festivalu.

Film je nastao po istomenom pozorišnom komadu Dušana Spasojevića koji je duže igran na pozornici beogradskog Ateljea 212.

Glavne uloge povjerene su Branislavu Trifunoviću, koji je i producent, Dari Džokić, Borisu Isakoviću, Novaku Bilbiji, Jasni Đuričić, Emiru Hadžihafisbegoviću, Milici Janevskoj i Nikoli Iliću. Film je većim djelom sniman na Zlatiboru, donekle u Užicu, a na kraju je manji dio snimljen u Švajcarskoj.

"Odumiranje" je premijerno prikazano prije mjesec na prestižnom festivalu u Karlovim Varima, a bavi se bolnom temom gašenja srpskih sela.

Drugi film je ''Tango Abrazos'', slovenačkog reditelja Metoda Peveca, govori o životu dva para koji se mijenja kada se upišu u plesnu školu za tango - ples koji simbolizuje strast i želju.

Tjaša i Lena uspijevaju da uvjere svoje partnere da prisustvuju časovima plesa, ali iako se isprva čini da su parovi srećni, stvari uskoro postaju komplikovane, jer prvo muškarci, a zatim i njihove prijateljice počinju da otkrivaju osjećanja za koja su mislili da su ih odavno napustila.

Program dokumentarnih filmova na Belavisiti nastavlja se prikazivanjem devet filmova pod nazivom, ''Poso,kuća...'' među kojima je i jedan crnogorski ''Slani život'', ali van konkurencije.

Selekcija studenskih filmova za večeras priprema tri ostvarenja iz Makedonije "DUŠAN" Ilije Cvetkovskog i dva iz Hrvatske "SNIG" Josipa Žuvana i ''PUN KUFER'' Tomislava Jelinčića.

Moćan, hrabar i jedinstven film, predivno režiran, sa neočekivanim i nadrealnim obrtom "Borgman" holandskog reditelja Aleksa van Varmerdama, kome je žiri Međunarodni Festivala evropskog filma Palić 2013, dodjelio priznanje za najbolji film, biće prikazan od 21 čas na tvrđavi Forte mare.

(Radio Jadran)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније