Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 08. 2018. 19:15   >>  20:08

PETAK I SUBOTA

U Nikšiću spektakl uličnih svirača

Nikšić će u petak i subotu biti u znaku Festivala uličnih svirača. Sve je spremno za treći spektakal na otovrenom u kojem će učestvovati brojni strani i domaći muzički, plesački i performerski sastavi.

Njegoševa ulica i rekonstruisani trg Slobode posljednjeg vikenda avgusta donose još jedan spektakl u režiji uličnih svirača. Opština Nikšić i Zahumlje postarali su se da i ove godine centar grada tokom dva dana postane velika pozornica na otvorenom koju će zazueti preko 60 učesnika iz svih krajeva svijeta.

"To je sadržano u 23 programa, po segmentima kao i prethodnih godina. Od zabavnog, perormesrskog ili klovnovskog, koji je interesantan najmlađima, do onog muzičkog koji je i u prefiksu festivala", kaže Ivan Radojičić - umjetnički direktor FUS-a.

Iako tek treća godina festivala, već sada je jasno da je njegov turistički i kulturološki potencijal od velikog značaja za Nikšić, ali i Crnu Goru.

"Sa različitih krajeva svijeta se prožimaju kulture sa onim što je naš kulturni ambijent, donose se različite vizure trenutnih i aktuelnih kulturnih zbivanja i to čini da obogaćujemo ukupni kulturni ambijent našeg grada", saopštila je potpredsjendica opštine Nikšić Sonja Nikčević.

"Ta energija, koja je simbioza zajedničkog rada, od gostiju, do ljudi koju uživaju u programima, javnih ustanova, opštine, ministarstva, privatnika naravno, jako je bitna jer sad funkcioniše i usmjerena je samo ka jednom cilju - da Nikšić bude prepoznat i van regije i van Crne Gore kao atraktivna turisitčko-kulturna destinacija. Sve predispozicije za to ima, jedino je na nama da to iskoristimo i nadograđujemo", rekao je Ivan Radojičić - umjetnički direktor FUS-a.

Čeka nas mnogo raznovrsne zabave, a festival će zvanično početi u petak u 18h atraktivnim cirkuskim performansom na trgu. Novina ovogodišnjeg festivala je i ulični film u gradskom parku gdje će posjetioci moći da odgledaju desetak projekcija u izboru mladog nikšićkog režisera Seja Šabotića.

Darko Bulatović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније