Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 09. 2018. 19:20 >> 19:04

KOTOR

"Gitarom kroz svijet"

Kulturni centar “Nikola Đurković” je tokom ove godine implementirao projekat “Gitarom kroz svijet 2018” koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore po Odluci o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno – umjetničkog stvarlaštva u 2018.

Aktivnosti tog projekta, kako navode, podrazumijevaju sufinansiranje učešća talentovane muzičarke Nađe Janković na priznatim takmičenjima i na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama i seminarima koji su održani u Njemačkoj tokom prve polovine ove godine.

“Prvi festival i takmičenje na kojem je učestvovala u sklopu realizacije ovog projekta bilo je u Štutgartu na međunarodnom prestižnom takmičenju ,,X Rago International Competitio” koji je održan od 8. do 15. februara 2018.godine. Zatim je 27. marta 2018. godine održala solistički koncert u njemačkom gradu Tolaju u pokrajni Sarland na festivalu ,,10. Gitarrentage fur kinder und jugendliche im Saarland”. Treći Nađin nastup u okviru realizacije ovog projekta je bio na festivalu u Trosingenu koji se održao od 19 – 22. aprila 2018.godine. Na kraju je imala nastup na jednom od najznačajnijih evropskih i svjetskih festivala za klasičnu gitaru u Monhajmu na Rajni od 30. maja do 2. juna 2018.godine.

Cilj ovog projekta je bio da podržimo našu talentovanu sugrađanku u razvoju i napredovanju njene buduće karijere kao profesionalne muzičarke” – navodi se u saopštenju iz Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније