Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 08. 2013. 11:33 >> 11:33

PERJANIČKI DOM

Srijedom i petkom susreti sa umjetnicima

U srijedu, 7. avgusta u Perjaničkom domu na Kruševcu sa početkom u 20 časova u okviru projekta “Artist talk” biće upriličen susret i razgovor sa umjetnikom Milovanom Novakovićem.

Namjera Centra savremene umjetnosti Crne Gore je da projektom “Artist talk” publici ponudi privilegovano iskustvo direktnog, susreta sa umjetnicima.

"Tako se, nasuprot uobičajenoj statičnoj kontemplaciji umjetnosti podstiče aktivan kreativni dijalog umjetnika i publike, što doprinosi popularizaciji savremnene umjetnosti”, poručili su organizatori. 

Kroz seriju susreta svake srijede i petka u avgustu publici će biti omogućeno da čuje direktno od umjetnika o procesima koji stoje iza njihovog rada.

Pozvani su vizuelni umjetnici Milovan Novaković, Adriana Gvozdenović, Tanja Markuš, Mirko Radonjić, Milka Delibašić, Mirjana Marsenić, Maja Šofranac i pjesnikinja Tanja Bakić.

"Ovim projektom se povećava vizibilnost savremene umjetničke prakse i umjetnosti novih medija”, poručuju organizatori događaja.

Milovan Novaković je rođen 1990. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Pored umjetničkog rada izučava boju kao umjetnički problem, modernu umjetnost i njen odnos sa filozofijom. Živi u Podgorici.

Predstavljanje umjetnika Milovana Novakovića sastojaće se od prezentacije njegovog sopstvenog rada i radova umjetnika koje je autor odabrao kao naročite i originalne primjere upotrebe boje.

Kroz ove primjere koji su poznati starijoj i novijoj istoriji umjetnosti, Novaković će pokušati da publici približi mogućnost, otvorenost boje, koju i sam smatra jednim od najvažnijih aspekata svoga rada, i da ukaže na uticaj koji je ona izvršila na modernu umjetnost.

Na primjerima različitih umjetničkih formi, slike, trodimenzionalnog objekta, kolaža, autor će ukazati na značaj i silu boje, koja se, nezavisno od istorijskih razdoblja, uvijek pokazivala kao najizdržljiviji likovni element. Sa umjetnikom će razgovarati Teodora Nikčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније