Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.P. ]

08. 09. 2018. 12:31 >> 12:12

KP ZETSKI DOM

Predstava "Sin" sjutra na FIAT-u

Kraljevsko pozorište Zetski dom predstavom "Sin" rađenoj po tekstu Mirjane Medojević, u režiji Mirka Radonjića, predstaviće se sjutra uveče podgoričkoj publici na Festivalu FIAT.

"Komad se ne bavi ratom, već onim što ostane u ljudima nakon njega. Iako ga na teritoriji Crne Gore nije bilo, mnogo Crnogoraca učestvovalo je u njemu u susjednim državama. Neki kao podsjetnik na ta vremena imaju rane na tijelu, neki na duši, neki oboje" poručuju iz Kraljevskog pozorišta.

Reditelj Mirko Radonjić pripadnik je generacije koja je odrastala u tom dobu, a koja je sada dovoljno sazrela da razumije negiranje da se to vrijeme desilo ne tako davno. Sa svojom ekipom, u procesu je tragao za najboljim načinom da se ključne teme otvore.

„Bez revidiranja svoje istorije, ne mislim u duhu nacionalanog ponosa kako je revidiramo, već zbilja kao susret sa svojom odgovornošću i svojom krivicom, smatram da kao društvo ne možemo da napredujemo. To se apsolutno vidi kroz razne pore društvenog bivstvovanja, kroz razne podjele koje danas postoje" kaže Radonjić.

Predstava "Sin" biće izvedena u nedjelju u 20 sati u KIC-u "Budo Tomović".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније