Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

10. 09. 2018. 11:07 >> 10:49

KOVAČIČEK NA PJF

Kad pjevam bluz, kao da sam opet rođena

Jedna od najboljih džez i bluz pjevačica s prostora bivše Jugoslavije, Zdenka Kovačiček, nastupila je sinoć na petnaestoj večeri Petrovac Jazz Festivala.

Zdenku su na nastupu pratili, kako je i sama najavila, najbolji muzičari iz Hrvatske - sastav "Green House blues band", čiji članovi sviraju u zagrebačkom Big Bendu.

"Srećna sam što sam poslije toliko godina tu, nikad nisam bila u ovom hotelu. Počela sam da pjevam kao mala djevojčica, volim da pjevam džez i bluz, a večeras ćemo izvesti džez i bluz standarde, ali i popularne pjesme", najavila je na početku koncerta Kovačiček.

Na njenom koncertu nije bilo samo džeza i bluza, već i drugih muzičkih pravaca poput roka, svinga, a Zdenka je uspjela da svojom energijom podigne na noge goste hotela, pa je bilo i onih koji su odlučili da zaplešu.

Publika nije ostala uskraćena ni za njene najveće hitove među kojima su "Mali crni brat", "Volim te ko konja", "Frka" i "Žena za sva vremena".

Zdenka je otrkila da najviše uživa pjevajući bluz.

"Bluz je rođenje muzike, kad pjevam bluz osjećam se kao ponovo rođena", kazala je ona.

Iako ograničena vremenom na sceni, jer je nakon nje bio najavljen koncert albanskog sastava AJS trio, Zdenka je iskoristila drugi dio koncerta da otpjeva i nekoliko pjesama Dženis Džoplin za koju je kazala da joj je uzor.

Nakon Zdenke koja je priredila koncert za pamćenje, albanskom AJS triju nije bilo lako da izađu na binu. Oni su u Petrovac stigli kao predstavnici međunarodnog festivala iz Tirane.

"Hvala Vinku što smo tu, i što nas je ugostio. Nastup AJS tria biće potpuno drugačiji od prethodne umjetnice, ali čućete kakav se džez zvuk njeguje u Tirani”, najavio je Besim Petrela, direktor međunarodnog džez festivala u Tirani.

Koncert AJS trija trajao je nešto više od sat vremena, a publici su predstavili autorske kompozicije inspirisane tradicionalnom muzikom Albanije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније