Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

11. 09. 2018. 13:13 >> 12:55

STREET ART FESTIVAL

Umjetnici će slikati mural na Dubravi

Oslikavanje murala, radionice za djecu i predstavljanje projekta finske umjetnice Sini Kunnas, dio su programa drugog Street art festivala Herceg Novi, koji će se održati od 13. do 15. septembra.

Prve večeri festivala biće predstavljen rad finske umjetnice Sini Kunnas, na trgu Belavista, od 19 sati. 

Kunnas će se hercegnovskoj publici predstaviti autorskim projektom "Manhattan Street Art Poster", koji je finansiran od finske organizacije "HCPSPIRIT".

Tokom tri dana muralom "Herceg" će biti uljepšan zid na Dubravi, a slikaće ga autori Mato Uljarević i Iva Marinović.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, rješenje pomenutih umjetnika odabrano je kao najbolje na konkursu koji je raspisao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

"Mural asocira na jedinstvenu atmosferu Herceg Novog. Unutar figure prikazani su isječci, nasumični komadi iskustva Herceg Novog – palma, mušlje na buzaru, Belavista, mornar sa lulom - ujedinjeni kao nosioci jedinstvanosti, sa svrhom da prikažu samu suštinu grada", stoji u obrazloženju rada koji je ocijenjen kao najbolje likovno rješenje predato na Konkursu sa temom "Sklad prirode i ljudi".

Tokom festivala murali će biti oslikani i na zidovima škola "Orjenski bataljon" iz Bijele i SMŠ "Ivan Goran Kovačić", kao i vrtića "Naša radost" na Toploj. U crtanju tih murala učestvovaće mladi Novljani, učenici pomenutih škola i mališani iz vrtića.

Slikanju će prethoditi radionice za djecu, kroz koje će im profesorka likovne kulture Ksandra Popović pojasniti koncept oslikavanja murala i olakšati realizaciju.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Turističke organizacije i Opštine Herceg Novi, a u organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, a sponzor je doo "Novitović" iz Baošića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније