Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila M.L.B.

12. 09. 2018. 21:23 >> 21:18

PRVI MURAL

Djeca astronauti na Toploj

Iako Street art festival u Herceg Novom zvanično počinje sjutra, i trajaće do 15. septembra, prvi mural biće urađen ispod Osnovne škole “Dašo Pavičić” i vrtića “Naša radost” na Toploj.

Crtež djece astronauta koji će krasiti prilaz školi, rezultat je saradnje Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i Hercegnovskog strip festivala, saopštavaju iz lokalne uprave.

Kako pojašnjava jedan od organizatora 12. HSF-a Nikola Ćurčin, radi se o prvoj saradnji dva festivala. Iskustvo u organizaciji, pripremi i održavanju festivala može biti samo od pomoći, i ukoliko se radi o dobrim idejama, organizatori HSF-a će takve ideje pomoći i biti im oslonac, poručio je Ćurčin.

Autori murala u blizini škole i vrtića su Ćurčin i strip-autor Stevan Subić, i trebalo bi do sjutra da bude završen.

Podsjećamo da sjutra i zvanično počinje Street art festival, a u naredna tri dana muralom "Herceg" biće uljepšan zid na Dubravi. Slikaće ga autori Mato Uljarević i Iva Marinović. Njihovo rješenje odabrano je kao najbolje na Konkursu, koji je raspisao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Tokom festivala murali će biti oslikani i na zidovima dvije škole i vrtića, čime se u festival uključuju i mladi Novljani. Slikanju će prethoditi radionice za djecu, kroz koje će im profesorka likovne kulture, Ksandra Popović pojasniti koncept oslikavanja murala i olakšati realizaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније