Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

21. 09. 2018. 08:50   >>  08:38

IZLOŽENO 50 RADOVA

Otvorena likovna kolonija u Mojkovcu

U okviru Mojkovačke filmske jeseni sinoć je u mojkovačkom Centru za kulturu „Nenad Rakočević“ otvorena izložba „Međunarodna likovna kolonija Mojkovac".

Na koloniji je izloženo pedeset radova, slika, crteža, skulptura, nastalih 2003, "Mojkovac- Inglštat 2007." , 2010. i "Tačka okupljanja" 2013. godine.

Prva likovna kolonija u Mojkovcu je održana 1996. godine u okviru Mojkovačke filmske jeseni pa sinoćnja izložba predstavlja, u neku ruku, simbolično sabiranje radova nastalih u kolonijama od 2003. do 2013. godine, na jednom mjestu.

Izložba je dio propratnog programa i prava uvertira za otvaranje 43. Mojkovačke filmske jeseni i istovremeno izuzetan događaj na kojem se mogu razmijeniti iskustva i informacije i data mogućnost da se umjetnici upoznaju sa novim projektima.

S druge strane slike su ogroman kapital koji ostaje organizatoru kolonija , jedan izuzetan kulturni poklon od afirmisanih slikara i onih koji su na dobrom putu da to postanu.

"Ovakve izložbe treba da budu podsticaj i lokalnoj samoupravi i Centru za kulturu, ali i pojedinim pojedincima da okupimo veliki broj renomiranih umjetnika iz naših bratskih gradova da bi organizovali još jednu međunarodnu likovnu koloniju", kazala je otvorajući izložbu direktorica Centra za kulturu, Ljilja Jokić.

"Značaj likovnih kolonija je u doprinos razvoja likovne kulture. Njihova svrha je u okupljanju i upoznavanju umjetnika iz raznih zemalja, kultura i umjetničkih škola, koji stvaraju kroz saradnju i razmjenu profesionalnih iskustava. Radovi koji nastaju na kolonijama mogu se angažovati u postavkama galerija, na aukcijama u fondovima muzejskim zbirkama, u svojstvu poklona", istakao je akademski slikar Mladen Blažević.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније